0 (258) 268 81 80    [email protected]
  
Şifa Deposu Leblebi
Fındık Kavurma Makinası
Kahve Kavurma
Fıstık Kavurma Tuzlama Kızartma ve İşleme
Şifa Deposu Leblebi
Ay Çekirdeği Kavurma Makinası
Badem Kavurma Makinası
Antep Fıstığı Kavurma Makinası
Kahve Çeşitleri
Kahvenin tarihçesi
Kahvenin üretim aşamaları
Kuruyemiş Kavurma Fırını
Kuruyemiş Kavurma Makinası
Kuruyemiş Makinaları



Şifa Deposu Leblebi
Uzun kış akşamlarının vazgeçilmez çerezlerinden biridir leblebi.Bazı kaynaklara göre 7000 yıllık bir geçmişi olan leblebi Asya,Avrupa ,Afrika kıtaları ile Ortadoğu'da tüketilmektedir.Bazı kaynaklara göre de leblebi ilk kez Şeyh Murat Gazi tarafından 1370'li yıllarda Anadolu'da bulunmuştur. Leblebinin yapımına gelecek olursak uzun bir süreçten bahsedebiliriz.Anadolu'nun verimli top-raklarında yetişen nohutun ıslanması , leblebi kavurma fırında kavrulması ve bekletilmesi ile oluşan zahmetli bir süreçtir. Üretimi uzun ve zahmetli olan leblebinin ise vücudumuza birçok faydası bulunmaktadır.Baklagillerden olan nohut zengin bir proteine sahiptir.Fakat leblebinin kavrulması bazı özellikleri azalsa da birçok vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir.(K,A,C ve B6 vitaminleri ile kalsiyum,fosfat,de-mir, magnezyum,potasyum,manganez,çinko,selenyum,bakır) Leblebinin Besin Değerleri Her 100 gram leblebi de; Enerji 396 kalori Kalsiyum 124 mg Şeker 2.6 g Demir 7 mg Potasyum 810 mg Protein 18.9 gr A vitamini 3 IU Sodyum 13 mg C Vitamini 4 mg Yağ 8.6 mg Sağlığımız açısından o kadar çok faydası var ki leblebinin;Kemiklerimizin yapısını ve gücünü koruyan,midemizi rahatlatan,zayıflamaya yardımcı olan,kalbimizi koruyan,bağışıklık sistemimizi destekleyen,diyabet riskini azaltan,kansere karşı koruma sağlayan bir çerezdir. Bu kadar zengin mineral ve vitamin deposu olan leblebi ülkemizde yaklaşık bir yılda 30 bin ton üretimi yapılmaktadır.Leblebinin sadece sarı leblebi olarak değil birçok çeşidi ülkemiz-de üretilmektedir.( Biberli, vanilyalı, ballı, susamlı, çıtır, cips, çikolatalı, kahveli, portakallı, acılı,karan-filli, tuzlu, limonlu, karabiberli)Bir buçuk ay gibi uzun süreçte nohut leblebiye dönüşürken, leblebi bir-çok işlemden geçmektedir.İlk önce nohutları boylarına göre ayırmak için leblebi elekleri kullanılır.Ka- vurma işlemleri ise leblebi kavurma makineleri veya fırınlarda yapılır.Kavrulan leblebiler ıslama tekneleri ya da ıslama makinelerinde ıslatılır.Uzun bir süreçten sonra nohut leblebiye dönüşür. Perakende çerez ve kuruyemiş dükkanlarında leblebi kızartma makinasında benekleme yapılarak sıcak halde müşterilere sunulur. Leblebi kızartma makineler farklı tip ,boyut ve kaplama şekilleri ile denizli ilinde üretilmektedir. Denizli ve Kütahya illerimiz bu kadar yapımı zahmetli ve lezzetli olan leblebileri hem ülkemiz hem de dünya için üretmektedir.
KURUMSAL Hakkımızda
ÜRETİM Üretim Teknik Servis
İLETİŞİM Adres
Akhan Mah. 101 Sk. No:3A/1 Pamukkale / Denizli
E-Mail
[email protected]
KMS Kuruyemiş Makinesi
Mega Dijital Medya © 2018