Badem Kavurma Makinasi
Bademe genellikle findik denir, aslinda bir badem agacinin meyvesi olan bir damla seklinde yenilebilir bir tohumdur. Elektrikli kuruyemis makinasi veya bantli firinlarda kavrulan bademler çerez olarak tüketildigi gibi badem ezmesi ve sekeri olarak tüketilmektedir. Onlar soyulmus, çig, kavrulmus veya beyazlatilmis sekilde tüketime sunulmaktadir.
Badem, E vitamininin dogal kaynaklarindan biridir. E Vitamini hücreleri oksidatif hasardan korumaya yardimci olur.
Badem, kemik sagligi için kesinlikle gerekli olan çesitli mineralleri içerir. Kalsiyum, magnezyum, manganez ve fosfor kemik direncinin korunmasinda rol oynar. Badem tohumlari büyük miktarda yag, protein ve seker içerir, onlarda B, E grubu vitaminlerinin enzimleri vardir.
Bademin Besin Degerleri
Her 100 gram bademde;
Enerji 598 kalori
Karbonhidrat 19.5 mg
Lif 2.6 g
Demir 4.7 mg
Potasyum 773 mg
Protein 18.6 g
A vitamini 0.0 IU
Kalsiyum 234 mg
C Vitamini 0.0 mg
Yag 54.2 g
Ayrica Türkiye'de çikolata kapli bademler ve badem sekeri çok popülerdir. Bu tür sekerlerin hazirlanmasi için özel bir ekipman var. Badem, tuzsuz olarak kavrulur. Kavrulmus bademleri draje kaplama makinasinin kazaninda karistirilir. Islem, bir klima sistemi ile isitilarak gerçeklestirilir.Hazirlanan badem sekeri veya çikolata kapli bademler Türk kahvesi ile misafirlerimize ikram edilir.