Antep Fistigi Kavurma Makinasi
Antepfistigi, Anacardiaceae familyasina ait meyvelerden elde edilen bir agaç fistigidir, cinsi: Pistacia. Bitki, orta büyüklükte, genis, yogun, yaprak döken, muhtemelen Bati Asya ve Türkiye'nin (Anadolu) daglik menselerinde ortaya çikmistir.
Antep fistigi, faydali beslenme özellikleri ile bilinen lezzetli bir fistiktir. Yer fistigi, badem ve kaju fistigi ile birlikte, Orta, Bati ve Güney Asya'nin kurak bölgelerinde yasayan insanlara zengin protein, yag ve mineral kaynaklarini sunmaktadir. Dogal ve kavrulmus antep fistigi, zengin enerji kaynagidir. Ek olarak, oleik asit ve antioksidanlar gibi gereken miktarda doymamis yag asidi içerirler. Diyette düzenli olarak antepfistigi tüketimi, kötü kolesterolünü düsürmeye ve kaninizdaki iyi kolesterol seviyesini artirmaya yardimci olmaktadir.
Antep Fistiginin Besin Degerleri
Her 100 gram Antep fistiginda;
Enerji 560 kalori
Karbonhidrat 27.2 g
Lif 10.6g
Demir 3.9 mg
Potasyum 1025.0 mg
Protein 20.2 g
A vitamini 516.0 IU
Kalsiyum 105.0 mg
C Vitamini 5.6 mg
Yag 45.3 g
Iki farkli çesit antep fistigi kavurma makinasi vardir. Bunlardan biri, dönerli firindir digeri de paletli kavurma firinidir. Antep fistigi, macadamia veya yer fistigi gibi kizartilmis, tuzlanmis veya tatlandirilmis olarak üretilmektedir.